Състезателят на СК „Шуменска крепост“ Мариян Петков и треньорът му Галин Методиев получиха ново признание за отличното си представяне през миналата спортна година. Дамата бяха отличени от пресклуб „България“ и спонсорът на клуба – BURNiT на официална церемония за „Впечатляващо представяне“ през 2022 г.

На 17-годишния състезател Мариян Петков бе връчена специална статуетка с фигура на кикбоксьор. Наградата на шуменеца е заради световната му титла стил лоу кик за юноши до 19 г. на първенството в Йезоло, Италия.

Неговият треньор Галин Методиев получи значката „Сребърен сокол“, символ на мъжество, решителност и стремеж към победа. Стилни плакети за двамата бяха подготвени и от спонсора BURNIT. 

„Най-много искам тази година да спечеля златен медал на Световното първенство за мъже и жени в Барселона“, сподели след церемонията боецът от клуб „Шуменска крепост“ – клуб №1 по кикбокс у нас, съобщават от пресклуб „България. „Разбирам, че  съм постигнал нещо голямо, но трябва да продължа“, коментира още Мариян.

Треньорът Галин Методиев също планира 17-годишният му възпитаник да се подготви за участие на най-големия спортен форум при мъжете, без да пропуска  Европейското и Световното първенство за юноши. Специалистът залага на няколко големи турнира в програмата за подготовка при мъжете, като най-силната надпревара е Световната купа в Унгария, където се конкурират всички асове в кикбокса. Предвиден е и лагер с националния отбор във Варна заедно със състезатели от други държави. Клубът в Шумен също осигурява отлични условия за подготовка. За разлика от много други клубове, в „Шуменска крепост“ не са проблем спаринг партньорите: „Имаме много спаринг партньори, топ състезатели – мъже“, заяви треньорът Галин Методиев. Ключът към възхода на клуба е всеотдайната работа с децата и доверието между ръководството, треньорите  и състезателите, разкри Методиев.

BURNiT by SUNSYSTEM