25 екипажа минаха под арката на BURNiT на церемониалния 50-ти старт на престижния рали шампионат в Шумен. Колоната бе поведена от автомобилът на BURNiT , а атрактивен ретро автомобил зарадва любителите на класически автомобили.
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Шкода Фабиа (АСК Мегапорт) станаха новите шампиони на ралито. Екипажът спечели седем от деветте скоростни етапа и завърши с общо време 52:06.5 мин. Ангелов и Гаджев загубиха първите отсечки и в двата състезателни дни (Велики Преслав и Пивовара 1), но след това наваксаха и не дадоха шанс на съперниците си.

Втори в 50-ия старт на рали „Стари столици“ завършиха Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов Мицубиши Лансер Ево 9 (АСК Арт Моторспорт), като изостанаха от победителите с 41.6 сек.  Трето време даде софийският екипаж Георги Янков и Цветан Балджиев Мицубиши Лансър Ево 9 (АРТ Моторспорт), но те не участват в класирането, защато карат автомобил в група Е, който е извън действащите спортни стандарти. Така купата за третото място вдигна тандемът от Сливен Дилян Станков и Йордан Йорданов с Пежо 208 R2 (АСК Булсим), които дадоха четвърто време по трасето и изостанаха с 3:26.5 минути от победителите.

„Ралито бе направено с много усилия. Благодаря на организаторите, които положиха огромен труд това да се случи. Пожелавам на всички успех. Рали „Стари столици“ го е имало и ще го има и след нас“, заяви при откриването президентът на Българската федерация по автомобилен спорт Камен Михайлов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!