Съвременните напреднали технологии позволяват все по-успешно да впрягаме енергията от природата в своето ежедневие. Пример за това е поредната иновация от утвърдената марка за енергийно ефективни уреди – BURNiT, а именно – термодинамичния бойлер BURNiT TDA.

Иновативният енергоспестяващ бойлер е с вграден термопомпен агрегат, който усвоява температурата от околния въздух и чрез топлопреносната течност в серпентината затопля водата вътре. По този начин, за загряването на водата от водопреносната мрежа се използва много по-малко енергия, тъй като тя вече е достигнала до определена температура. За допълнителното загряване е предвиден електрически нагревател с режим за бързо нагряване и серпентина, която може да бъде свързана към соларна система или котел за парно отопление.

Бойлерите от серията BURNiT TDA се предлагат с капацитет от 200 и 300 литра, а в зависимост от предпочитания начин на подгряване на водата можете да изберете между две разновидности:

  • BURNiT TDA Е – термодинамичен бойлер с електрически нагревател
  • BURNiT TDA S – термодинамичен бойлер с електрически нагревател и допълнителна серпентина

Друго предимство на тази технология е, че можете да използвате бойлера за охлаждане на въздуха в стаята. Термодинамичният агрегат засмуква въздух от помещението, където се намира бойлера или отвън, приема топлината му и го връща охладен. По този начин, можете да свържете изходящия въздухоотвод към същото или друго близко помещение, които желаете да охлаждате.

С оптималното си усвояване на температурата от въздуха и допълнителните източници на топлина, бойлерите BURNiT TDA достигат коефициент на ефективност COP 3.37. Това го прави изключително успешна разработка, съчетание от надеждност, висока ефективност и икономично изразходване на енергия. Затова няма никакво съмнение, че ако търсите енергийно ефективни, щадящи природата уреди, серията термодинамични бойлери BURNiT TDA е идеалното попълнене към вашия дом.

Повече за термодинамичните бойлери BURNiT TDA можете да откриете ТУК.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!