BURNIT пусна на пазара дългоочаквания модел автоматична пелетна горелка – Pell Bio. Горелката BURNIT Pell Bio е проектирана за изгаряне на дървесни пелети и пелети от слънчогледова люспа с диаметър 6-8 мм. Благодарение на усъвършенстваната горивна камера, горелката има възможност за изгаряне на слънчогледови пелети със съдържание на прах до 1% и дължина 10-30 мм., характеризиращи се с висока калоричност и сходни качества като тези на дървесните пелети. Слънчогледовите пелети са екологичен продукт, произведен от отпадни слънчогледови люспи в маслобойната промишленост.

Новата пелетна горелка Pell Bio се монтира за минути, а лесната и безопасна експлоатация е гарантирана от интелигентно разработените обслужващи елементи и системи:

  • Сух безконтактен нагревател – осигурява запалването на горивото;
  • Температурни датчици , които следят температурата в бойлера, котела и буфера;
  • Автоматизирано запалване и пелетоподаване – може да настроите уреда за седмица напред , което ще ви спести време и усилия;
  • Геометричната форма на захранващата тръба не допуска обратен огън и прави работата на горелката сигурна и безопасна;
  • Термостатична защита. – при връщане на изгорели газове, температурата на горелката се покачва, термостатичната защита дава сигнал за това покачване и настъпва аварийно спиране на горивния процес;
  • Предпазител 10 А – при настъпило късо съединение, предпазва контролера от повреда;
  • При прекъсване на електрозахранването всички настроени параметри се запаметяват в контролера.

За да отговори на нуждите на всеки потребител, новата горелка BURNiT Pell Bio е разработена в два варианта: с мощност 25 и 35 KW. Това я прави изключително подходяща както за жилища, така и за по-големи помещения. Високата ефективност на двата вида екологично гориво и ниската степен на вредни емисии правят новата горелка оптимално решение за екологично чисто отопление.

Ако изграждате нова отоплителна система, или търсите варианти за модернизиране и обновяване на старото парно отопление в жилището си, доверете се на пелетните  съоръжения BURNiT. Така ще си гарантирате сигурно и ефективно отопление за своя дом или офис.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!